BiH
0

U Jajcu održana komemoracija u povodu smrti Joze Lučića

FENA
U povodu smrti ministra unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Joze Lučića, u Jajcu je danas održan komemorativni skup.

Tom prilikom o preminulom ministru Lučiću govorili su predsjednik srednjobosanskog KO HDZ-a 1990 Anto Bilić, premijer tog kantona Tahir Lendo i predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Mirko Ljubez.

Uz upućene izraze saučešća porodici, oni su kazali da je ministar Lučić svojim radom pružio veliki doprinos zajednici te da mu je interes građana uvijek bio na prvom mjestu.

Komemorativnom skupu prisustvovali su članovi porodice i prijatelji preminulog ministra Lučića te brojni politički i policijski dužnosnici u BiH.

Ministar Lučić bit će sahranjen danas u 14 sati u mjestu Seoci, općina Jajce, a preminuo je, nakon teške bolesti, u četvrtak u bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj.

Jozo Lučić rođen je 1966. godine u Jajcu, zvanje diplomiranog kriminaliste stekao je na Sveučilištu u Zagrebu, a za ministra unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona imenovan je 2011. godine.

Vezani članci