BiH
0

U Jajcu održan sastanak predstavnika policijskih agencija o situaciji u FBiH

FENA
Dragan Lukač (Foto: Klix.ba)
Dragan Lukač (Foto: Klix.ba)
U Jajcu je sinoć održan sastanak federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije (FUP) s kantonalnim ministrima i policijskim komesarima. Tema sastanka bila je aktuelna sigurnosna situacija u Federaciji BiH i buduće aktivnosti policije.

"Svaki građanin, svaka grupa građana, obespravljeni radnici, nezaposleni, studenti imaju pravo da na miran i dostojanstven način demonstrira protiv aktuelne vlasti po pitanju ekonomskog ili socijalnog statusa. Ali, ti protesti moraju biti dostojanstveni i u duhu demoracije. Ne smije se rušiti, ne smije se paliti. Policija do sad nije primjenila silu, a bili su ispunjeni svi zakonski uslovi da policija primjeni silu", izjavio je nakon sastanka Predrag Kurteš, ministar unutrašnjih poslova FBiH, javio je Radio TNT.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač naglasio je kako su sigurnosne strukture i Federaciji BiH posebno osjetljive na pokušaje rušenja ustavnog poretka u našoj zemlji.

"U svakom slučaju, svi čelnih ljudi sigurnosti u Federaciji BiH i si mi smo iskazali do kraja opredjeljenost da se poduzmu mjere i sačuva javni red i mir, prije svega da se sačuva ustavno-pravni poredak u BiH", rekao je Lukač.