MUP Kantona Sarajevo
0

U "Incognitu" pucale najmanje tri osobe

FENA
Do sada preduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju okolnosti događaja od 16. novembra, kada je u ugostiteljskom objektu "Incognito" teško povrijeđen Mujaj Fatmir i još dvije osobe, ukazuju na činjenicu da je, u kritično vrijeme, vatreno oružje korišteno od najmanje tri osobe, kao i na to da je i povrijeđeni Mujaj bio naoružan.

Uz do sada identifikovane osobe, u vezu s direktnim izvršenjem predmetnog krivičnog djela dovodi se i Koso Jasmin, sin Mehe rođen 14.05.1980. godine iz Sarajeva gdje je i nastanjen.

Na osnovu raspoloživih saznanja, Hadžić Mersed i Hodžić Elvis, uz koje se nalazio i Vantić Osman, su pucali, direktno, prema Mujaj Fatmiru, dok je Koso Jasmin pucao u pravcu Hadžića, Hodžića i Vantića.

Zbog sticanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistva u pokušaju, Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu će biti dostavljen službeni izvještaj za Hadžić Merseda, Hodžić Elvisa i Vantić Osmana, kao i za Koso Jasmina zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti. Protiv imenovanih, nadležni sud će izdati naredbu za raspisivanje potjernice.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) danas zahvaljuje građanima na pomoći i saradnji u dosadašnjem toku istrage, uz molbu da se sva saznanja o kretanju ili mjestu skrivanja imenovanih osoba dostave na brojeve telefona 122, 206 666 i 207 777, saopćeno je danas iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a KS-a.