Vremanska prognoza
0

U Hercegovini sutra sunčano, u Bosni promjenljivo oblačno

FENA
U Hercegovini će sutra biti sunčano, a u Bosni prijepodne umjereno do pretežno oblačno, uz više oblačnosti u sjevernim područjima.

U drugoj polovini dana se očekuje razvedravanje.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 0, na jugu Hercegovine od 2 do 6 stepeni, a najviša dnevna temperatura između 5 i 10, na jugu Hercegovine od 12 do 16 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 8 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica -7, Bihać 5, Kupres 6, Sokolac i Srebrenica 7, Banja Luka, Gradačac i Sarajevo 8, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Goražde, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 9, Livno i Zvornik 10, Zenica 12, Mostar i Stolac 13 i Čapljina 15 stepeni.

I u utorak će u BiH veći dio dana biti sunčano uz malu od umjerenu oblačnost. Poslijepodne se očekuje naoblačenje s juga. Vjetar slab, istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura između -5 i 10, a na jugu Hercegovine od 2 do 6, a najviša dnevna između 10 i 16 stepeni.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura između 1 i 5, na jugu Hercegovine od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura između 10 i 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.