BiH
219

U Halilovićima se u ponedjeljak otvara Centra za edukaciju, sport i rekreciju "Safet Zajko"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Uz prigodan kulturno-zabavni i sportski program u ponedjeljak u 17 sati će biti upriličeno svečano otvaranje Centra za edukaciju, sport i rekreciju "Safet Zajko" u Halilovićima.

Realizacijom ovog projekta Općina Novi Grad Sarajevo stanovnicima Novog Grada i Sarajeva "poklanja" veliki moderan park sa raznovrsnim sadržajima, namijenjen cijeloj porodici, penzionerima, sportistima i rekreativcima. Park je ispunjen raznovrsnim zelenilom, odraslim stablima, ukrasnim grmljem, upotpunjen šetnicama i klupama za sjedenje.

Centar je smješten u središtu Novog Grada, udaljenom svega pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. Pješačkim stazama i mostom koji je izgrađen u Nedžarićima, te biciklističkim stazama i saobraćajnicom koja je nedavno obnovljena povezan je sa gradom, tako da će građani imati mogućnost dolaska do Centra pješice, biciklom, ali i automobilom.

U sklopu Centra izgrađena je moderna atletska staza, prva i jedina na prostoru općine Novi Grad i susjednih općina, koju će moći koristiti sportisti, atletičari, ali i rekreativci. Uz atletsku stazu su fudbalski teren sa vještačkom travom, te teren za skok udalj, košarkaški teren, svlačionice, zatim dječija igrališta sa mobilijarom i terenom za odbojku na pijesku.

U centralnom dijelu Centra "Safet Zajko" su fontana, šadrvan i ljetna pozornica namijenjena za kulturno-zabavne manifestacije, oko koje će biti postavljene ljetne bašte za posjetioce, a u neposrednoj blizini nalazi se prostor za fitnes na otvorenom. Park će imati besplatnu wi-fi mrežu.