BiH
0

U grobnici najvjerojatnije ukopani pripadnici Armije BiH iz skupine Vranica

FENA
U masovnoj grobnici na širem lokalitetu Goranaca kod Mostara najvjerojatnije su ukopani pripadnici Armije BiH iz takozvane skupine Vranica, a to su potvrdili članovi obitelji nestalih koji su prepoznali predmete pronađene u grobnici.

Možemo reći s 90 posto sigurnosti da se radi o pripadnicima Armije BiH, odnosno o grupi zvanoj Vranica, s tim da se s njima nalaze još i tri osobe, što znači da se radi o 16 ostataka osoba, kazala je danas u Mostaru voditeljica Regionalnog ureda za traženje nestalih Sanja Mulać.

Po njezinim riječima, potrebno je još sačekati analizu DNA i obdukciju koje će reći svoje jer su najkompetentnije kako bi se dokazalo o kojim se osobama radi.

Članovi Povjerenstva za traženje nestalih također su se susreli s članovima obitelji osoba nestalih 1993. godine.

Tako je Jasna Milojević prepoznala prsten svoga sina Nenada, koji je bio pripadnik Armije BiH i koji je nestao nakon zarobljavanja u Vranici.

"On se nekada igrao kopirnim aparatom pa je svoju ruku kopirao s tom verom.Tako da je, je li to Bogom dano ili sudbinom, ostavio neki znak po čemu ga mogu tražiti", istaknula je Milojević.

Inače, pripadnici HVO-a su 1993. godine zarobili 13 pripadnika Armije BiH u zgradi Vranica i od tada im se gubi svaki trag.