BiH
0

U Glavni centar za brojanje glasova stiže glasački materijal iz odsustva i mobilnih timova

Anadolija
U Glavni centar za brojanje glasova nakon općih izbora u BiH u sarajevskoj dvorani Zetra, danas u poslijepodnevnim satima bit će dopremljen sav glasački materijal glasača koji su glasali u odsustvu i putem mobilnog tima, potvrđeno je iz Centralne izborne komisije BiH.

"U ovom trenutku više aktivnosti se istovremeno provode u Glavnom centru za brojanje. Radi se kontrolni unos rezultata sa redovnih biračkih mjesta. Iz skladišta Centralne izborne komisije BiH u Glavni centar za brojanje dopremljen je sav glasački materijal glasača koji su glasali putem pošte i na nepotvrđenim glasačkim listićima", navedeno je iz CIK-a BiH. 

Iz Centralne izborne komisije BiH podsjećaju da svaki dan u 14 sati osvježavaju preliminarne rezultate općih izbora održanih u nedjelju, 12. oktobra. Objavljuju se rezultati sa redovnih biračkih mjesta kojima će se dodavati i rezultati iz Glavnog centra za brojanje u Sarajevu kako budu obrađivani.

Rezultati sa redovnih biračkih mjesta još uvijek ne obuhvataju sva redovna biračka mjesta, jer pojedine općinske/gradske izborne komisije nisu u aplikaciju unijele rezultate nakon završenog brojanja, a takođe su kasnile sa dostavom originalnog obrasca sa rezultatima.