Općina Ilijaš
0

U Gajevima otvoren objekat "Škola u prirodi"

FENA
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i direktor Centra "Vladimir Nazor" Zulfo Ahmetović danas su povodom Dana invalidnih osoba svečano otvorili objekat "Škola u prirodi".

Radi se o kući u naselju Gajevi kod Čevljanovića, općina Ilijaš, koju je Grad Sarajevo prošle godine kupio JU "Vladimir Nazor" radi realizacije projekta "Škola u prirodi".

"Ovo što vi radite je entuzijazam i human odnos prema čovjeku i to se ničim ne može platiti. Gradska uprava je prepoznala važnost ovog projekta, ali i drugih projekata Centra. Ovo će djeci Centra biti treći dom", rekao je gradonačelnik Alija Behmen koji je obećao da će Gradska uprava i kroz budžet za narednu godinu pokazati senzibilitet prema projektima Centra "Vladimir Nazor".

Direktor Centra Zulfo Ahmetović istakao je da će ovaj objekt i projekt "Škola u prirodi" djeci Centra pružiti jedno novo i dobro iskustvo, budući da su do sada imali uglavnom samo dva, svoju kuću i zgradu Centra.

"Ovdje će djeca s težim poteškoćama moći cjelodnevno biti, a što se ostale djece iz Centra tiče ona će nakon edukacije moći značajno upotpuniti svoje slobodno vrijeme", kazao je Ahmetović.

Djeca Centra "Vladimir Nazor" prigodnim su programom upotpunila današnju svečanost.