U GRAS-u danas radni dan
0

U funkciji autobuska linija Vijećnica-Stup i Vijećnica-Dobrinja

FENA
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Od jutros su u funkciji autobuske linije koje saobraćaju na relaciji Vijećnica-Stup i Vijećnica- Dobrinja. U funkciju je pušten i trolejbuski sarobraćaj na liniji Dobrinja - Trg Austrije.

"U GRAS-u je danas radni dan i svo raspoloživo ljudstvo ulaže maksimum napora kako bi se nanosi snijega očistili iz depoa oko zatrpanih vozila, prilazi saobraćajnicama, te snijeg po šinama da bi javni prevoz što prije stavili u funkciju", saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

U funkciju je pušten i trolejbuski sarobraćaj na liniji Dobrinja - Trg Austrije. Iz GRAS-a apeluju da vozači sklone svoje automobile sa autobuskih stanica i puteva kuda prulaze trolejbusi i autobusi.

Autobusi koji saobraćaju na linji Vijećnica-Stup voze do Ilidže, a okreću se na kružnom toku, saznaje Fena u Službi za odnose s javnošću GRAS-a.

Uz ovu liniju u funkciji je i linija Vijećnica-Dobrinja. Na ovim linijama saobraća autobus - komercijala u koji građani mogu ući i s mjesečnim kartama.

Autobuski i minibuski saobraćaj do daljnjeg neće biti u funkciji.

Turski bataljon, u sastavu SFOR-a, od nekih četrdesetak vojnika u nedjelju je pritekao u pomoć radnicima GRAS-u u čišćenju tramvajskih šina i zatrpanih tramvaja pod snijegom na relaciji od hotela Zagreb do kampusa Univerziteta Sarajevo, saopćila je Feni glasnogovornica GRAS-a Jasna Džolota.