BiH
0

U Foči turistička sezona bit će otvorena promocijom akva parka

FENA
Foča
Foča
U općini Foča (RS), na lokalitetu ušća Ćehotine u Drinu, u toku je izgradnja savremenog akva parka.

Kako je Feni kazala direktorica Turističke organizacije Foča Dragana Ivanović, za razliku od prošlih godina, kada su turističke sezone počinjale i završavale raftingom na Tari i Drini, Turistička organizacija Foče planira da početkom juna, novu sezonu otvori promocijom akva parka kojim će znatno biti obogaćena turistička ponuda ove općine.

" Akva park će imati niz zanimljivih sadržaja. Sastojaće se od dječijeg, rekreativnog i olimpijskog bazena, restorana u okviru kupališta, a gosti će moći da uživaju u savremenoj opremi i uređajima, poput hidromasažera, "pečurki", tobogana, tuševa i terena za odmor i sunčanje", istakla je direktorica Ivanović dodajući da izgradnju akva parka finansira Općina Foča.

"Rafting će i dalje ostati prvi turistički proizvod, ali cilj je da bude napravljeno nešto novo. Tako će ovogodišnja turistička sezona zvanično biti otvorena na bazenima na ušću. Svečano otvaranje planirano je za prvu sedmicu juna, ako to vremenske prilike budu dozvolile". rekla je Ivanović.

Aplicirajući za različite projekte, Turistička organizacija Foča je omogućila da turiste koji naljeto dođu u Foču dočekaju novi sadržaji i bolja turistička signalizacija.

Uporedo s izgradnjom akva parka, u toku su i radovi na natkrivanju tribina na Gradskom stadionu čiji je kapacitet 2.500 mjesta. Sredstva u ove svrhe također je osigurala Općina Foča a nakon natkrivanja slijedi i montaža stolica, uređenje kabina za novinare i VIP loža.

Planirano je da se kompletni radovi završe najdalje do međunarodnog turnira u fudbalu "Footbal friends", koji će ove godine biti održan početkom juna.