BiH
7

U februaru se u FIS-u nastavlja sportski program za mališane

Klix.ba
Jedan od niza projekata Općine Centar koji ima za cilj organizovano uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti je i besplatan sportsko-animacijski program za djecu koja pohađaju vrtiće na području središnje sarajevske općine.

Ovaj sportski program za djecu predškolskog uzrasta, koji se realizira u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju, Općina Centar podržava već deset godina zaredom.

Prvi dio programa u tekućoj školskoj godini realizovan je od 20. oktobra do 30. decembra 2014. godine. U tom periodu održano je 165 nastavnih sati, a projekt je obuhvatio 325 djece iz devet vrtića sa područja općine Centar.

Nastava se odvijala u sali FIS-a ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom u terminima od 9 do 12 sati, uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Za djecu iz svih vrtića bio je organiziran prevoz do FIS-a i nazad.

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je izdvojila je 28.000 KM. Besplatan sportsko-animacijski program u FIS-u za djecu predškolskog uzrasta bit će nastavljen u februaru 2015. početkom drugog polugodišta i trajat će do kraja maja ove godine.