BiH
1

U Doljanima se na izlaz iz BiH čeka oko sat vremena

FENA
U većem dijelu Bosne i Hercegovine ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila.

Na dionicama sa aktuelnim radovima tokom dana saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Zbog deminiranja terena u vremenu od 6 do 16 sati aktuelne su povremene polusatne obustave saobraćaja na magistralnom putu M-14.2 Drvar-Resanovci, na lokalitetu Gornja Kamenica.

U toku je izvođenje sanacionih radova na dvije lokacije magistralnog puta M-5 Vrtoče-Bosanski Petrovac-Gornje Bravsko. Saobraćaj se u vremenu od 07.30 do 18 sati odvija jednom trakom naizmjenično.

Danas počinje izvođenje neophodnih sanacionih radova u mjestu Kosova, na magistralnom putu M-17 Zenica-Doboj. Predviđeno je da se radovi izvode narednih šest dana u vremenu od 08 do 19 sati, a za to vrijeme mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko jedan sat, a na GP Kamensko oko 20 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 10 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.