BiH
0

U Doboju najpotrebnija vozila za prevoz otpada na deponiju

SRNA
Doboj
Doboj
Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je Srni da je u Doboju trenutno najpotrebije obezbijediti dovoljan broj vozila za prevoz svih vrsta otpada sa teritorije grada na deponiju Karabegovac.

Golićeva je, nakon sastanka sa Kriznim štabom Doboja, koji predvodi gradonačelnik Obren Petrović, naglasila da će na posebnom dijelu Karabegovca biti deponovane životinje uginule tokom poplava.

Ona je istakla da za sada ima dovoljno pomoći u osnovnim prehrambenim namirnicima u Doboju, da su građanima i gradu najpotrebija dezinfekciona sredstva, te angažovanje stručne pomoći.

"Angažovanje stručnih lica podrazumijeva inženjere raznih profila koji će provjeriti mostove i ostalu infrastrukturu, te klizišta, da bi se zajedno sa nadležnim ministarstvom mogle preduzeti potrebne mjere sanacije", rekla je Golićeva.

Ona je dodala da je Petrovića upoznala sa obavezama lokalnih zajednica u stanju vanredne situacije, koje sve svoje aktivnosti moraju koordinirati sa Kriznim štabom Vlade Republike Srpske.

"Načelnik Doboja je naglasio da će Krizni štab ove lokalne zajednice već sutra Vladu Srpske informisati o svojim potrebama", napomenula je Golićeva.

Ona je dodala da se vrlo brzo očekuje normalizacija u snabdijevanju Doboja električnom energijom, kada će biti lakše komunicirati sa Vladom Srpske i drugim institucijama koje su nadležne da provode aktivnosti u skladu sa proglašenom vanrednom situacijom u Republici Srpskoj.