BiH
0

U Doboju krajem maja prvi festival turizma BiH – FESTOUR 2007

FENA
Doboj
Doboj
U Doboju će od 30. maja do 2. juna ove godine biti održan prvi festival turizma BiH – FESTOUR 2007, a u okviru te manifestacije bit će obilježen i početak ljetne turističke sezone u Bosni i Hercegovini, saopćio je danas izvršni direktor festivala Miodrag Bosić.

Inicijatori i organizatori festivala, koji će se prvi put dogoditi u Bosni i Hercegovini, su: televizijski projekt „Turizam plus“, Organizacija za razvoj turizma regije Doboj - ROTOR i Turistička organizacija općine Doboj, u saradnji sa općinom Doboj kao suorganizatorom.

Povod za organizaciju ovog festivala je, kako se navodi, nepostojanje tradicije da se na bh. prostorima snažnijim promotivnim aktivnostima obilježava početak ljetne turističke sezone i time podstiče njeno uspješno odvijanje.

Danas je, kako Bosić ističe u saopćenju za javnost, potvrđeno i učešće predstavnika grada Hvara i turističkog kompleksa „Sunčani Hvar“ na ovoj značajnoj turističkoj manifestaciji, gdje će nastupiti sa gradskom klapom, gastro majstorima i umjetnicima turističke fotografije, a u sklopu prezenatacije tog ostrva.

Na festivalu će, između ostalog, biti upriličeni susreti turističkih radnika BiH, predstavnika lokalnih uprava BiH i turističkih organizacija, skup novinara iz BiH i okruženja, te performansi gostujućih turističkih organizacija iz BiH i susjednih zemalja.