BiH
0

U Doboju danas o koridoru 5-C

SRNA
U Doboju će danas biti održan sastanak predstavnika 20 opština, koje se nalaze u slivu rijeke Bosne, u sjevernom dijelu BiH pod nazivom "Kozorcijumom do održivog razvoja opština", u organizaciji Područne privredne komore Doboj i nevladine organizacije (NVO) "Toper".

"Na sastanku će biti predstavljen sporazum o osnivanju Konzorcijuma za koji su predstavnici opština, na sastanku u Šamcu, 10. septembra, pokazali spremnost za izradu razvojnih projekata u okviru jedne ili više opština iz sliva rijeke Bosne i Koridora 5-C", izjavio je Srni direktor Područne Privredne komore Srećko Stojaković.

On je naglasio da je osnivanje Konzorcijuma dobar model organizovanja koji je veoma bitan za učešće opština sa projektima za korišćenje sredstava razvojnih fondova koje EU nudi zemljama budućim članicama za podsticaj njihovog bržeg ekonomskog razvoja.

Prema riječima "Toperovog" projekt menadžera Jusufa Makarevića, na sastanak su pozvani predstavnici 20 opština - Šamac, Brod, Derventa, Odžak, Vukosavlje, Modriča, Domaljevac, Donji Žabar, Pelagićevo, Gradačac, Doboj, Doboj Jug, Doboj Istok, Gračanica, Petrovo, Teslić, Usora, Tešanj, Maglaj i Zavidovići. 

"Sastanak će biti održan u Područnoj Privrednoj komori u Doboju u 11.00 sati,  a  potpisivanje sporazuma  na Sajmu investicija, 15. oktobra u ovom gradu", dodao je Makarević.