Tanja i Batko u humanitarnoj akciji
0

U četvrtak vas u Galeriji "B. Smoje" služe René i Edith

Sarajevo-x.com
Tanja Đurović u ulozi Edith
Tanja Đurović u ulozi Edith
U humanitarnoj akciji "Danas vas služi" u sarajevskoj galeriji "Boris Smoje" u četvrtak od 13 do 14 sati učestvuju novinarka Pinka BH Tanja Đurović i humanitarac i voditelj na Radiju Kameleon Almir Čehajić Batko.

Akcija koja se obično održava subotom ovaj put je zbog praznika pomjerena na četvrtak, a prije Tanje i Batka učestvovali su glumac Miraj Grbić, momci iz grupe Zgodni, mladi, slobodni i Marjan Mijajlović, te je za Otvorenu mrežu za pomoć Bosancima i Hercegovcima prikupljeno nešto više od 1.000 KM. Tokom sat vremena, koliko ih služi neko od poznatih, gosti sami određuju cijenu pića, a sav iznos se uplaćuje Otvorenoj mreži.

Kako kažu iz galerije "B. Smoje", popularna TV voditeljica i humanitarac tokom sat vremena, koliko će u ulozi konobara prikupljati pomoć, imaće još po jednu ulogu: glumiće popularne Renéa i Edith Artois iz kultne serije "'Allo, 'Allo". Cilj je da se prisutni zabave, ali prije svega da se prikupe sredstva za Otvorenu mrežu koja se u najvećem broju slučajeva koriste za liječenje teško oboljele djece.