Prije koncerta "Vrapčića"
12

U centru Banje Luke održana "Konferencija beba"

Piše: D. T.
(Foto: G. Kec/Klix.ba)
U banjalučkom parku "Petar Kočić" večeras je organizovana centralna manifestacija "Konferencija beba" koja je ove godine sprovođena u 22 opštine Republike Srpske.

Ministarica porodice, omladine i sporta u ovom bh. entitetu Nada Tešanović večeras je rekla kako Strategija za razvoj porodice, donesena 2009. godine, posredstvom pet ključnih ciljeva radi na jačanju porodice

Tešanovićeva je podsjetila kako su neki od ciljeva edukacija i podizanje svijesti o značaju porodice, zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima, te "porodica za pet - mama, tata, sestra, brat i ja". 

"Uz sve to cilj nam je sretna, zadovoljna i odgovorna porodica. Najvažnije je da stvorimo porodicu gdje će roditelji moći da svojim radom izdržavaju svoju djecu", naglasila je Nada Tešanović.

Jasna Brkić, zamjenica gradonačelnika Banje Luke večeras je rekla kako je ova lokalna zajednica jedna od malobrojnih koje imaju pozitivan prirodni priraštaj. 

"Od 28. juna prošle godine do danas u Banjoj Luci je rođeno 3.279 beba, a samo danas ih je rođeno 11“. Sada iz budžeta grada pomažemo porodice sa četvoro i više djece, djeci pred polazak u školu dajemo besplatno udžbenike", navela je Brkićeva. 

Nakon centralne manifestacije u parku "Petar Kočić", na banjalučkoj tvrđavi Kastel organizovan je koncert banjalučkog dječijeg hora "Vrapčići".