Oprezno vozite
0

U centralnim dijelovima BiH snijeg otežava saobraćaj

FENA
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Zbog intenzivnih sniježnih padavina otežano se saobraća putevima u centralnim krajevima zemlje. Na kolovozu ima ugaženog snijega, a na dionicama preko prevoja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezno je korištenje lanaca.

U južnim krajevima vozi se po pretežno mokrom kolovozu zbog kiše koja je padala ili još uvijek pada. Upozoravamo i na smanjenu vidljivost zbog magle, a izdvajamo pravce Bugojno-Kupres-Šuica, Novi Travnik-Bugojno preko Rostova i Travnik-Banja Luka (preko Skender Vakufa), kao i puteve na području Jablanice i Bihaća.

Na dionicama kroz usjeke i zasjeke upozorava se na učestale odrone. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju i uvjetima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta u Jošanici (Vogošćanska petlja), saobraćaj je i dalje potpuno obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nisu evidentirana duža čekanja pri prelasku granice. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, saopćeno je iz BiHAMK-a.