BiH
8

U centrali SDA sastanak o smjeni Bakira Alispahića

Piše: E. G.
U centrali Stranke demokratske akcije (SDA) počeo je sastanak članova Predsjedništva SDA koji su u petak bili preglasani prilikom glasanja o smjeni Bakira Alispahića iz Kadrovske komisije stranke.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Nekoliko članova Predsjedništva SDA, na inicijativu Adila Osmanovića, trebalo bi danas razgovarati sa zamjenikom predsjednika stranke Bakirom Izetbegovićem.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Prije samog sastanka učesnici nisu bili voljni davati bilo kakve izjave. Prema onome što su novinari mogli vidjeti, sastanku prisustvuju Salko Sokolović, Adil Osmanović, Nermin Mandra i Salmir Kaplan, koji je na pitanje novinara mogu li dobiti izjavu prije sastanka odbrusio: "Naravno da ne može, ko vas je uopće zvao. Ovo nije bilo najavljeno".

Pretpostavka je da je još nekoliko članova Predsjedništva u prostorijama stranke, a sastanak bi mogao biti završen u narednih sat vremena.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Dodajmo i to da je prije samog sastanka zgradu napustio ministar za razvoj, poduzetništvo i obrt u Vladi Federacije BiH Sanjin Halimović. Za sada nije poznato da li će na sastanku biti riječi i o drugim temama.

Prema posljednjim informacijama do kojih su novinari došli, okupljeni u zgradi SDA iščekuju Izetbegovićev dolazak. Navodno ih je Izetbegović pozivao da se sastanu u zgradi Predsjedništva BiH, ali su oni to odbili.