BiH
0

U Briselu 28. januara sastanak o Elektroprenosu BiH

SRNA
Željka Cvijanović
Željka Cvijanović
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će 28. januara u Briselu biti održan sastanak Evropske komisije i predstavnika Energetske zajednice za jugoistočnu Evropu o Elektroprenosu BiH.

Cvijanovićeva, koja je međunarodni sekretar SNSD-a, na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekla je da će ovaj sastanak biti dobra prilika da dva entitetska premijera, koja su već usaglasila stav o ovom pitanju, iznesu šta su sve preduzeli u vezi sa kompanijom Elektroprenosu BiH i šta će to značiti u budućem periodu.

"Naš stav kao suvlasnika, akcionara u ovoj kompaniji je u skladu sa svim normalnim korporativnim praksama i očekujemo da EU i ostali dio međunarodne zajednice ne stoji na putu planovima koje smo napravili u pogledu oživljavanja i potpunog funkcionisanja Elektroprenosa BiH", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će na tom sastanku biti govora o poziciji BiH u kontekstu ugovora o Energetskoj zajednici za jugoistočnu Evropu.

Cvijanovićeva je podsjetila da je sastanak prvobitno bio zakazan za 16. januar u Briselu, te da je prolongiran za 28. januar.