Vrijeme u decembru
0

U BiH večeras susnježica, snijeg sredinom mjeseca

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Prema riječima Željka Majstorovića, glavnog federalnog meteorologa, na obroncima planina, ali i u Sarajevu tokom noći se može može očekivati susnježica, dok se obilnije sniježne padavine očekuju polovinom decembra.

"Možda se večeras može na malo većim nadmorskim visinama, pa i u Sarajevu očekivati susnježica i koja pahulja, jer nema velikih padavina", rekao je Majstorović za Sarajevo-x.com.

Tokom proteklih dana vjetar je dostizao brzinu od 70 km/h uzrokujući brojne probleme u snabdijevanju električnom energijom, rušeći objekte i odnoseći krovove sa kuća.

"Veliki ciklon koji je donio vjetar je otišao na istok, tako da se situacija stabilizuje", rekao je Majstorović. On je dodao da se osim susnježice koja se očekuje tokom večeri, ne mogu očekivati obilnije snježne padavine.

"Ovih dana bit će vrlo mala padavina, tek pokoja kap kiše. Temperature malo opadaju, jutarnja će biti oko nule, a dnevna oko pet šest stepeni i baš zato što padavine jenjavaju ne vjerujem da će biti snijega", rekao je Majstorović.

Ipak, sredinom mjeseca decembra se očekuje zahlađenje i veća količina padavina, pa bi to značilo određenu količinu snijega. Nakon toga uslijedit će topliji , pa onda opet hladniji period krajem mjeseca kada se očekuje veća količina padavina.