Borci najavili proteste
0

'U BiH se izjednačavaju žrtve i agresori'

FENA
Borci će krenuti u masovne proteste u BiH zbog nastale situacije u vezi s procesuiranjem i izjednačavanjem žrtve i agresora - najavila je delegacija Koordinacionog odbora boračkih organizacija, saveza i udruženja u FBiH u razgovoru sa članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem, koji je njene članove primio danas u Sarajevu.

U saopćenju za javnost Koordinacioni odbor naglašava da je delegacija razgovarala sa Silajdžićem o raspisivanju potjernica za 19 suboraca u slučaju Dobrovoljačka ulica te da su borci iznijeli stavove kako je vrijeme da se na odgovornost pozovu oni ljudi koji "u svojim ladicama drže i kriju predmete u vezi s agresijom na BiH, čime ne kažnjavaju počinitelje zločina nad nesrpskim stanovništvom".

Koordinacioni odbor naglašava da su od Silajdžića dobiveni i puna podrška i uvjeravanja da će poduzeti sve mjere da se "od agresorske države Srbije obustave politička prepucavanja".

Silajdžić je, navedeno je u saopćenju, obećao da će se "još danas sastati s visokim predstavnikom kako bi se ova situacije što prije završila, upozoriti ga na nastalu ozbiljnu situaciju i tražiti da se što hitnije nađe rješenje, dok se narod nije digao na nemire".

Silajdžić je istaknuo da je naš suborac i da se više neće osvrtati na položaj i funkciju koju obavlja, nego će, zajedno s nama, ići do kraja dok svi naši zahtjevi ne budu uvaženi, saopćio je Koordinacioni odbor boračkih organizacija, saveza i udruženja u FBiH.