Ništa od proljeća
0

U BiH ponovo padaju susnježica i snijeg

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom, ponegdje i u nižim područjima kiša je prešla u susnježicu ili snijeg.

Količina padavina u proteklih 24 sata kretala se od 27 mm koliko je izmjereno u Livnu, 26 na Ivan-sedlu, 24 u Mostaru, 16 u Ljubuškom, 15 u Tuzla, 14 u Zenici, 13 na Kupresu, 12 u Stocu, a u ostalim područjima količina padavina je manja od 12 mm.

Temperatura zraka u 8 sati:

Bijelašnica - 3 stupnja, Kupres - 1, Ivan-sedlo 0, Bugojno, Livno, Han Pijesak i Drvar 1, Sarajevo, Jajce i Sokolac 2, Zenica 3, Banja Luka, Bihać, Tuzla, Sanski Most i Doboj 4, Gradačac, Prijedor, Derventa i Srebrenica 5, Mostar, Bijeljina, Zvornik i Goražde 6, Bileća i Ljubuški 7, Trebinje i Stolac 8, Neum 11, Čapljina 12 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme s kišom povremeno, intenzivnijom u Hercegovini, a u višim područjima sa sunježicom ili snijegom. Prije podne, ponegdje i u nižim područjima moguća je susnježica. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera, a u Heregovini jugoistočnjak. Najviša dnevna temperatura od 3 do 10, na jugu 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom, prije podne moguća je i susnježica. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.