BiH
29

U BiH oblačno i kišovito do kraja sedmice

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bosnu i Hercegovinu do kraja radne sedmice očekuje uglavnom pretežno oblačno i nestabilno vrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom. Dnevne temperature kretat će se od 23 do 32 stepena celzija.

Prema podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Dnevne temperature će biti od 23 do 29 stepeni celzija.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, praćeno pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura će biti oko 24 stepena.

U utorak nas očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne, sa maglom ili sumaglicom.

Tokom dana u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući slabi i povremeni lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature će biti od 11 do 16, na jugu od 15 do 20, a dnevne od 25 do 31 stepen.

U srijedu možemo očekivati pretežno sunčano jutro i tokom dana postepeno naoblačenje sa sjeverozapada, što će u Bosni usloviti pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini se očekuju pljuskovi i grmljavina krajem dana ili u večernjim satima. Jutarnje temperature će biti od 11 do 17, na jugu od 18 do 21, a dnevne od 26 do 32 stepena celzija.

U četvrtak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini će uglavnom biti bez padavina i sunčanije. Jutarnje temperature će se kretati od 12 do 18, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 20 do 24, na jugu od 25 do 30 stepeni celzija.

U petak će u većem dijelu naše zemlje biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U dijelovima centralne i istočne Bosne uz povećanu oblačnost povremeno je moguća slaba i rijetka kiša ili lokalni pljusak. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 15 do 20, a dnevne od 22 do 27, na jugu od 28 do 31 stepen.

Iz Federalnog hidrometerološkog zavoda ističu da se danas nastavlja razdoblje nestabilnog i promjenjivog vremena, što može negativno djelovati na raspoloženje kod meteoropata.

Osim toga, problemi kod osjetljivih osoba mogući su usljed više vlage u zraku u poslijepodnevnim satima. Opća slika će se predveče početi poboljšavati s obzirom na to da će noć biti ugodno topla i svježa.