Djeca i stariji brane igralište
0

U Banjoj Luci protest zbog gradnje parkinga

Sarajevo-x.com
Djeci iz centra Banje Luke, koja su prethodnih dana protestvovala zbog izgradnje parkinga na mjestu gdje se nalazilo njihovo jedino igralište, danas bi se trebali pridružiti i stariji Banjalučani, koji ne žele da se na mjestu poznatom kao "Građevina" izgradi parking.
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Kako je portalu Sarajevo-x.com potvrđeno, protest je zakazan za 13 sati, kada bi se na gradilištu trebali pojaviti svi oni koji su protiv rušenja višegodišnjeg dječijeg igrališta.

"Ovaj protest pokrenuli su mališani. To je razlog zbog kojeg ću se pojaviti na igralištu i reći da sam protiv izgradnje parkinga na dječijem igralištu", rekao nam je jedan od Banjalučana koji nije želio da mu pominjemo ime.

Kako saznajemo, djeca iz banjalučkog naselja Centar jučer su ovaj dio grada oblijepili plakatima, na kojima pozivaju sugrađane da ih podrže u "odbrani" igrališta.

Podsjećamo, banjalučki mališani prethodnih dana samovoljno su napravili "barikade" kako bi bagerima zabranili prilaz igralištu. Kada su mašine uklonile nejake prepreke, mališani su ih počeli gađati jajima, ali to sve nije bilo dovoljno da banjalučke gradske vlasti usliše dječije molbe i ostave staro igralište.

Ukoliko se na današnjem protestu pojavi veći broj građana, vlast u gradu na Vrbasu trebala bi da razmisli da li je parking neophodan baš na dječijem igralištu.