BiH
14

U Banjoj Luci osnovan Izvorni SDS: Popović predsjednik, Dunjić njegov zamjenik

SRNA
Osnivačka skupština Izvornog SDS-a (Foto: Srna)
Osnivačka skupština Izvornog SDS-a (Foto: Srna)
Vitomir Popović izabran je danas za predsjednika Izvorne Srpske demokratske stranke /SDS/, a za njegovog zamjenika narodni poslanik Slavko Dunjić.

Na Izbornoj skupštini Izvornog SDS-a u Banjoj Luci izabran je i Glavni odbor, kao i druga stranačka tijela.

Popović je najavio nastavak aktivnosti na formiranju stranačkih odbora, koje traju već osam mjeseci, dodajući da je uvjeren da će odbori biti konstituisani u cijeloj Republici Srpskoj, kao i u nekim dijelovima Federacije BiH.

On je naveo da će Izvorni SDS uskoro usvojiti rezoluciju o svim prenesenim i oduzetim ovlaštenjima Republike Srpske na čijem će vraćanju insistirati, kao i da se vlast na nivou RS-a formira u skladu sa rezultatima popisa iz 2013. godine, a ne po popisu iz 1991. godine.

Popović je rekao da opredjeljenje za formiranjem stranke nastalo zbog pozicije u kojoj se nalazi Republika Srpska, a koju karakterišu sukobi između srpskih partija, koji su doveli do nesporazuma u kojima srpski narod i Srpska nemaju budućnosti.

On je istakao da su ciljna grupa ove stranke mladi, koji su značajno zastupljeni u svim izvršnim organima Izvornog SDS-a.