BiH
0

U Banji Vrućici glasaču greškom data dva ista glasačka listića

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sigurnosna situacija na području Republike Srpske je dobra i do sada sada nema registrovanih krivičnih djela ili prekršaja kao i drugih događaja koji bi ometali izborni proces, izjavila je glasnogovornica entitetske policije Mirna Šoja.

Ona je potvrdila da je oko 9 sati na biračkom mjestu Kiseljak - Banja Vrućica, općina Teslić, zabilježeno da je glasački odbor greškom dao dva istovjetna glasačka listića građaninu, koji je nakon glasanja iznio jedan neupotrijebljen listić iz prostorija izbornog mjesta i pocijepao ga.

Biračko mjesto je bilo zatvoreno od 09:15 do 09:52 sati. O navedenom događaju obaviješteno je nadležno tužilaštvo, kao i Centralna izborna komisija BiH. Događaj nema obilježje krivičnog djela ili prekršaja.

Stanje na terenu i aktivnosti policije prati štab MUPRS-a „Izbori 2014.“ koji je zadužen za nesmetano i sigurno odvijanje svih planskih aktivnosti u predizbornom, izbornom i postizbornom periodu.

Zbog održavanja općih izbora u zemlji, sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUPRS-a rade i danas od 7 do 19 sati.