29. septembra
0

U Banja Luci novi miting podrške Karadžiću

FENA
Nevladina organizacija iz Banja Luke "Srbski narodni pokret - Izbor je naš“ organizirat će 29. septembra, na glavnom banjalučkom trgu, miting podrške haškom optuženiku Radovanu Karadžiću s porukom "Odbranimo Radovana - odbranili smo Srpsku“.

Ovo je danas na pres-konferenciji najavio predsjednik te NVO Dane Čanković, te pozvao Boračku organizaciju, Savez logoraša RS i sve nevladine organizacije i udruženja građana da dođu i podrže taj miting.

Čanković je, također, pozvao i predsjednika Advokatske komore Jovana Čizmovića da se "ta komora stavi na raspolaganje odbrani Radovana Karadžića“.

On je, komentirajući najavu premijera RS-a Milorada Dodika o pomoći porodici Karadžić, kazao da se "tu ne radi o nikakvoj velikodušnoj pomoći, a posebno ne lične prirode, već obavezi Vlade RS-a da ispravi veliku nepravdu prema toj porodici koju su joj činile institucije RS-a“.

Naveo je i da bi bilo "ljudski zaštiti tu porodicu od licemjernog ponašanja političara“.

Čanković je ponovio i da će njegova nevladina organizacija u dogledno vrijeme organizirati i mitinge podrške Karadžiću u Haagu, ukoliko dobiju holandske vize.