MGP Klobuk
0

U autobusu otkriveno 2. 500 kutija cigareta

Sarajevo-x.com
Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje su u noći sa 17./18. 08. 2009. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk spriječili krijumčarenje 2.500 kutija cigareta "Memphis" bez akciznih markica.

Cigarete su otkrivene u autobusu bh. registarskih oznaka, na ulazu u našu zemlju, kojim je upravljao državljanin BiH, S. M., rođen 1981. godine u Kotor Varoši, gdje je i nastanjen.

Policijski službenici su izvršili pregled unutrašnjeg i vanjskog dijela autobusa, a s obzirom na izraženu sumnju u krijumčarenje cigareta, naložili su i otvaranje vrata toaleta autobusa, na šta je suvozač autobusa S. M., rođen 1968. godine u Kotor Varoši, vidno nervozan rekao da nema ključa i da se ona već duže vrijeme ne otvaraju.

Koristeći specijalističku opremu policijski službenici JGP Trebinje su u toaletu autobusa otkrili cigarete, nakon čega je suvozač S. M. dobrovoljno otvorio vrata, iza kojih se nalazilo više paketa cigareta zamotanih u PVC vreće. Prebrojavanjem je utvrđeno da se u vrećama nalazilo 2.500 kutija cigareta čija je tržišna vrijednosti procijenjena na oko 6.000 KM.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH zbog postojanja osnova sumnje da su spomenuta lica počinila krivično djelo krijumčarenje iz člana 214. KZ BiH. Otkrivene cigarete su privremeno oduzete i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu će biti predane Tužilaštvu BiH, saopštila je glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković.