BiH
0

U Ambasadu BiH u Rusiji stiglo pismo prijetećeg sadržaja

Sarajevo-x.com
Moskva
Moskva
Ambasada Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji i prof. dr. Enver Halilović danas su obavijestili Predsjedništvo BiH i Ministarstvo vanjskih poslova BiH, da je u prostoru zgrade Ambasade Bosne i Hercegovine primljeno pismo prijetećeg sadržaja.

"Muslimanske svinje. Proglašeni ste persona non grata na teritoriji Ruske Federacije. Ubijat ćemo vaše građane u Moskvi za Kosovo. Vaša Ambasada će biti srušena do kraja 2008. godine. Sretno. Živio Hitler i znak Kukasti krst", sadržaj je pisma koje je stiglo Ambasadi BiH u Rusiji. Pismo je adresirano na Ambasadu BiH i na koverti se nalazi ime pošiljaoca.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se ovaj slučaj rasvijetlio i kako bi nadležne institucije Ruske Federacije poduzele mjere sa svoje strane da se osoblju Ambasade i Ambasadi pruži adekvatna zaštita u skladu sa međunarodnim standardima, saopćeno je iz kabineta dr. Harisa Silajdžića.

"Ovo prijeteće pismo smatramo, dijelom jedne šire kampanje koja se u posljednje vrijeme vodi protiv Bosne i Hercegovine i posebno Bošnjaka u nekim diplomatskim krugovima Ruske Federacije, u državnim medijima kao i u akademskim krugovima", ističe se u saopćenju iz kabineta člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.