BiH
0

U Ambasadi Srbije u Sarajevu glasalo 90 posto birača

SRNA
Ambasada Srbije u BiH
Ambasada Srbije u BiH
Na biračkom mjestu u Ambasadi Srbije u BiH glasalo je 90 posto registrovanih birača koji imaju pravo glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, rekla je Srni zamjenik ambasadora Gordana Božić.

Ona je navela da je biračko mjesto zatvoreno u 20.00 sati i da Ambasada neće obrađivati glasačke listiće, koji će odmah biti upućeni Republičkoj izbornoj komisiji u Beograd.

"Izlaznost je bila veoma dobra, nije bilo neregularnosti niti poništavanja listića, a sve je prošlo bez ijednog incidenta", rekla je Božićeva, koja je i predsjednik biračkog odbora.

Biračko mjesto u Ambasadi Srbije u BiH za vanredne parlamentarne izbore u Srbiji otvoreno je jutros u 7.00 sati. Na biračkom mjestu u Sarajevu registrovano je 129 glasača.

U Generalnom konzulatu Srbije u Banjoj Luci je glasalo 494 od 535 birača iz BiH sa pravom glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, rečeno je Srni u ovom konzulatu. U Konzulatu ističu da je glasanje proteklo mirno. Glasačko mjesto zatvoreno je u 20.00 sati. Glasovi će biti brojani u Konzulatu, a prvi rezultati bit će poznati u toku noći.

U Srbiji su danas održani vanredni parlamentarni izbori, koje je 29. januara raspisao predsjednik te zemlje Tomislav Nikolić. Na ovim izborima učestvuje 19 političkih stranaka i koalicija.