Nove informacije
0

U akciji u Hercegovini uhapšena i 22 policajca

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na području Hercegovine jutros je izvedena velika policijska akcija usmjerena protiv krijumčara cigareta. Pripadnici MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijom Federacije BiH jutros su izvršili pretrese i hapšenja na 60 lokacija u širem području južnog i jugoistočnog dijela BiH.

Privedeno je 60 osoba, među kojima 22 aktivna policajca iz kantonalnih MUP-ova i MUP-a RS-a, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. Među policajcima je 14 pripadnika kantonalnih MUP-ova, te osam pripadnika MUP-a RS.

Cilj provođenja ove akcije, kodnog naziva “Taksa”, je pronalaženje predmeta, osoba i drugih materijalnih dokaza koji su u vezi sa krivičnim djelom organizirani kriminal, a u vezi sa drugim krivičnim djelima krijumčarenja.

U akciji učestvuje 200 policijskih djelatnika. Ovo je akcija u kojoj je uhapšen najveći broj policajaca u BiH.

“Osobe su bila pod višemjesečnom zajedničkom istragom policijskih organa i nakon saslušanja bit će predate u nadležnost Tužilaštva BiH na daljnje postupanje”, kazala je ranije Mirna Šoja, glasnogovornica MUP-a RS. "Ova lica bila su predmet višemjesečne policijske istrage usmjerene protiv krijumčarenja cigareta. U akciji, koja je okončana, zaplijenjena je određena količina oružja, cigareta i novca koji potiču od izvršenja krivičnih djela, te razne vrste evidencija"