Bileća
0

U akciji policije "razbijena" narkogrupa

FENA
U akciji policije Republike Srpske razbijena je tzv. bilećka narkogrupa za koju se sumnja da je preko državne granice BiH prebacila 500 kilograma marihunane u vrijednosti od oko jedan milion KM.

"Za tu grupu postoje osnovi sumnje da su bili u vezi s narkogrupom iz Hrvatske", saopćio je načelnik CJB Trebinje Goran Zubac.

On je precizirao da je na području Bileće i Banje Luke policija RS-a uhapsila 16 osoba iz Bileće te podnijela izvještaje protiv 29 osoba osumnjičenih da se bave proizvodnjom i prometom drogom.

Zubac je u izjavi novinarima u Trebinju naveo da su pripadnici MUP-a RS-a proveli jutros od 02.00 sata akciju na području općine Bileća koja je završena podnošenjem izvještaja protiv 26 osoba zbog sumnje da su umiješani u krivična djela organiziranog krminala, a dostavljena je i dopuna za još tri, što je ukupno 29 podnesenih izvještaja.

U ovoj policijskoj akciji izvršeni su pretresi na 42 lokacije, od čega 22 u Bileći, šest u Zenici, šest u Mostaru, Banjoj Luci dvije, jedna u Livnu, te ostale na području Foče i Višegrada.

Zubac je kazao da se uhapšene osobe sprovode u Tužilaštvo BiH.