BiH
0

U akciji Pandora uhapšene još tri osobe

Klix.ba
Još tri osobe su uhapšene u akciji SIPA-e kodnog naziva Pandora. Postupajući po hitnoj potrazi koju je raspisala SIPA, na osnovu naredbe Tužilaštva BiH, pripadnici Granične policije BiH su danas su na području Skelana slobode lišili osobe inicijala A.R., H.K. i N.Š., koje su predate na dalju nadležnost SIPA-i.

Ove osobe sumnjiče se za organizirani kriminal i krivična djela iz oblasti finasijskog kriminala i korupcije u predmetu kodnog naziva Pandora.

U službenim prostorijama SIPA-e bit će izvršena kriminalistička obrada nad osobama lišenim slobode, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti po ovom predmetu se nastavljaju i trajat će dok sve osumnjičene osobe u ne budu pronađene i predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, u akciji Pandora je do sada uhapšeno više od 40 osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranja novca, carinske utaje i utaje poreza.