Opsežna akcija u pet općina
13

U akciji MUP-a USK izuzeta droga i municija, šestero privedenih

Piše: E. G.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U akciji MUP-a Unsko-sanskog kantona je, tokom jučerašnje opsežne akcije na suzbijanju proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, izvršen pretres na osam lokacija, a privedeno je šest osoba.

Kako je za Klix.ba izjavio Šero Družić, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a USK, pretresi su vršeni u četiri općine. Od toga su dva pretresa bila u Bihaću, kao i u Velikoj Kladuši i Cazinu, te je pretresena po jedna lokacija u Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu.

"Akcija je počela jučer ujutro u 7:15 na svim tim lokacijama, a po završetku akcije izuzeta je određena količina opojne droge kanabis, pribori za konzumiranje opojne droge heroin te određena količina vojne municije. Privedeni su već bili na kriminalističkoj obradi, a o poduzetim mjerama će biti upoznato kantonalno tužilaštvo", kaže Družić.

Osobe privedene u akciji pod nazivom Kod su se bavile preprodajom droge, a kod njih je pronađena i municija.

Sektor kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona je već duže vrijeme zajedno sa drugim policijskim agencijama u BiH prikupljao podatke o nelegalnoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga te o nedozvoljenom držanju oružja i eksploziva na području tog kantona.