BiH
23

U akciji "Golf" do sada uhapšeno 15 osoba, oduzeta droga, novac i oružje

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
​Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a Srednjobosanskog kantona danas su u okviru akcije kodnog naziva "Golf" uhapisili 15 osoba, od čega 12 iz Zenice. Po jedna osoba uhapšena je u Vitezu i Tešnju, a na zahtjev MUP-a ZDK policija RS-a je u Doboju uhapsila jednu osobu.
Specijalci tokom provođenja akcije (Foto: MUP ZDK)
Specijalci tokom provođenja akcije (Foto: MUP ZDK)

Pretresi su rano jutros počeli na 18 lokacija na području Zenice i na jednoj lokaciji na području Viteza.

"Pretresi su još uvijek u toku kao i lišenja slobode lica prema kojima je ova akcija kodnog naziva 'Golf' i zavedena, a koja se sumnjiče za otuđenje putničkih vozila, zloupotrebu opojnih droga, nelegalno posjedovanje oružja i iznude", kazala je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Pretresi stambenih objekata, poslovnih prostorija i pokretnih stvari u Zeničko-dobojskom kantonu obavljaju se po naredbi Kantonalnog suda Zenica, dok nadzor i rad policijskih službenika koordinira tim tužilaca Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Zaplijenjeno oružje (Foto: MUP ZDK)
Zaplijenjeno oružje (Foto: MUP ZDK)

"U akciji 'Golf' na području ZDK i SBK učestvovalo je preko 140 policijskih službenika koji su svoje aktivnosti usmjerili na lociranje i lišenje slobode osoba koje se sumnjiče za krađu putničkih vozila, zloupotrebu opojnih droga, nelegalno posjedovanje vatrenog oružja i drugih krivičnih djela", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Iz MUP-a ZDK još su saopćili da je u dosadašnjim aktivnostima u okviru ove akcije, pored lišenja slobode 15 osoba, oduzeta i dva putnička vozila, određena količina opojnih droga, novca, oružja i municije, veći broj mobilnih aparata i sim kartica, dijelovi putničkih vozila, te alat za krivotvorenje oznaka na vozilima, kao i drugi predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela počinjenih od strane lica lišenih slobode.