Vlada RS
0

U 2011. brojni ekonomski i politički izazovi

FENA
Iz Vlade RS-a saopćeno je danas da su u novoj 2011. godini pred “nama” brojni izazovi, ekonomski i politički.

Iako je Vlada još u tehničkom mandatu, jer izbor nove nije potvrdio Klub Bošnjaka Vijeća naroda RS-a, u saopćenju se navodi da je “blagovremenim formiranjem institucija, RS pokazala političku i demokratsku zrelost i odlučnost da omogući nesmetano funkcioniranje uprave, kao servisa svih građana”.

Dodaje se da će “solidarnošću i neophodnim kompromisom i dogovorima”, mogu iznaći najbolja rješenja i “stvoriti” uvjeti za bolju budućnost RS-a.

Vlada RS-a će, navodi se u saopćenju, odlučno raditi na stvaranju “dinamičnije” ekonomije koja će omogućiti bolji položaj svih socijalnih kategorija.

“Za to je neophodno da svi budemo u potpunosti angažovani i da svojim radom pokažemo zrelost i odgovornost prema društvu, a to znači i prema sebi i svojoj porodici. Samo napornim radom i stvaranjem novih vrijednosti, možemo biti prepoznatljiv region koji ima prosperitet i koji je privlačan za strane investiture”, tvrdi se u saopćenju.

Entitetska vlada će, u narednoj godini, angažirati, kako se dodaje, sve svoje kapacitete kako bi ekonomski ojačala RS i postigla održiv razvoj koji bi donio veći broj radnih mjesta i socijalnu stabilnost.

Svim građanima RS-a upućene su čestitke za srećnu i uspješnu Novu 2011. godinu.