Tarčin
0

Tužno sjećanje na sedam nevino stradalih

Sarajevo-x.com
Na mjestu masakra kod osnovne škole u Tarčinu, gdje je od agresorske granate kalibra 152 mm ispaljene prije 16 godina sa srpskih položaja iz rejona Hadžića poginulo sedam, a teško povrijeđene dvije osobe, danas je polaganjem cvijeća, minutom šutnje i učenjem Fatihe odata počast ovim nevino stradalim civilima Tarčina.

Kod spomen ploče okupile su se delegacije Kantona Sarajevo koju je predvodio ministar privrede Abid Šarić i Općine Hadžići na čelu sa načelnikom Hamdom Ejubovićem, članovi porodica poginulih i sugrađani, koji su još jednom ponovili da se stravični zločini poput ovog ne smiju zaboraviti, jer je zaborav najsigurnije utočište zločinaca i saučesnik u zločinu.

"Ne učimo našu djecu da mrze, ali učimo ih istini i vrijednostima slobode i jednakosti. Kao civilizirani ljudi, a mi smo se u najvećim iskušenjima pokazali da to jesmo, pamtimo naše žrtve i tražimo pravdu", istakao je u svom obraćanju prisutnima ministar Šarić.

Na današnji dan, prije 16 godina poginuli su: Adnan i Almasa Aleta, Omer i Sanela Horman, Mustafa Nevesinjac, Mujo Svraka i Tanja Šiniković.