BiH
0

Tuzlanski SDP o kandidaturi za predsjednika stranke

FENA
Predstavnici Županijskog i Općinskog odbora SDP-a BiH Tuzla Fehret Hrustić, Slađan Ilić i Redžep Ismajlovski na današnjoj konferenciji u Tuzli dali su odgovor na pisanje pojedinih medija u postupku predlaganja i kandidiranja za organe SDP BiH, a posebno kandidiranje za predsjednika SDP BiH.

Kako je rečeno, u svim općinskim organizacijama ŽO SDP BiH (ukupno 259) provedena je demokratska procedura kandidiranja i predlaganja za sve organe i predsjednika SDP BiH. Za predsjednika SDP BiH predložena su ukupno 23 kandidata, o čemu je javnost redovno informirano.

"Zbog naprijed svega navedenog osuđujemo tendenciozno pisanje pojedinih medija, da SDP BiH nepoštuje demokratske procedure i pravo kandidiranja", priopćili su sudionici konferencije.

Jasno su izrazili stav da je kandidatura Zlatka Lagumdžije, legalna i legitimna, zbog čega, kako kažu, ŽO SDP BiH Tuzla izražava punu podršku i zahvalnost predsjedniku Zlatku Lagumdžiji što se u ovom povijesnom trenutku za BiH i SDP BiH kandidirao za predsjednika SDP BiH na petom Kongresu koji će se održati 14 i 15. ožujka ove godine.

Posebno je istaknuto da predsjednik Zlatko Lagumdžija ima podršku iz svih 13 općina Tuzlanske županije ili oko 17 600 članova SDP-a BiH.