Ekipi BMG-a prvo mjesto
0

Tuzlanski lonac na novinarski način

Sarajevo-x.com
U organizaciji Tuzlanskog lista, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Tuzlanskog kantona na komplesku Panonskih jezera u Tuzli, držano je treće takmičenje novinara u pravljenju bosanskog lonca pod nazivom "Tuzlanski lonac na novinarski način".

Da novinari znaju dobro zakuhati ne samo kada je riječ o tekstovima ili prilozima, potvrda je i održavanje manifestacije "Tuzlanski lonac na novinarski način" na Panonskim jezerima, gdje su novinari iz redakcija sa područja Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine, mogli da pokažu svoja kulinarska umjeća.

Na trećem tradicionalnom takmičenju u kuhanju "Bosanskog lonca" u organizaciji Tuzlanskog lista, pored dobre zabave, pobjednicima su uručene i vrijedne nagrade.

Prema ocjeni stručnog žirija kojeg su sačinjavali direktor Turističke zajednice TK Almazaga Ćatović, Kasim Muminović, Albin Herljević poznatiji kao "Brzi kuhar", te direktor Elekto agenta, prvo mjesto podijelili su kolege iz Bosanske medijske grupe, Radija Glas Drine i portala tuzla-x.ba i tako osvojili vikend u Neumu. Drugo mjesto pripalo je RTV TK, a na trećem mjestu našla se ekipa Tuzlanskog info portala (TIP.ba).

Uz takmičarski dio organiziran je i bogat kulturno - zabavni program, a učešće su uzele i predstavnice Udruženja "Sloga" iz Bikodža, koje su ponudile svoju gastro ponudu domaćih jela.

"Ovo je svakako prilika da se novinari druže, upoznaju kolege iz drugih redakcija, ali i da se promovira gastro i turistička ponuda Tuzlanskog kantona", istakao je direktor Turističke zajednice TK Almazaga Ćatović, kao pokrovitelj manifestacije.

Na takmičenju je učestvovalo 20-ak ekipa iz cijele BiH, a pored novinarskih ekipa van konkurencije nastupili su tuzlanski golubari, Udruženje Breščana kao i ekipa koju su predvodili Selim Bešlagić i Faruk Kruševljanin.