BiH
0

"Tuzlanski list" izabrao premijera Brankovića za osobu godine

FENA
U povodu prve godišnjice, "Tuzlanski list" izabrao je premijera Federacije BiH Nedžada Brankovića za osobu godine. Branković je izabran prema odluci Redakcijskog kolegija, a na temelju razmatranja i analize ukupnih rezultata u 2007. godini.

"Prije svega, uvažavajući njegovu istrajnost na uvođenju regularnosti u procesu privatizacije velikih sustava i slijedeći pozitivne zakonske propise. To se odnosi na mostarski 'Aluminij', sarajevski 'Energoinvest', te traženje efikasnijeg i transparentnijeg načina prodaje BH Telekoma, a nadasve, čvrstim potezima kroz konkretizaciju i osiguranje sredstava za izgradnju i rekonstrukciju putova od Tuzle i Tuzlanskog kantona, kao najmnogoljudnije regije, prema Sarajevu i Orašju", smatraju u Redakcijskom kolegiju.

Također, premijer Branković, kako navodi Redakcijski kolegij, povukao je energične poteze u Direkciji robnih rezervi, a vezano za aferu jestivog ulja. Na temelju toga Redakcijski kolegij Tuzlanskog lista smatra da je premijer Branković, u usporedbi s ostalih 12 premijera u BiH, najkvalitetnije obavljao svoju dužnost.

Plaketa za premijera godine Brankoviću će biti uručena na svečanosti u Tuzli 24. siječnja 2008. godine, kada će biti uručena i priznanja zaslužnim pojedincima, gospodarskim subjektima i institucijama koji su dali svoj doprinos razvoju tog lista.

"Tuzlanski list" prva je dnevna novina u Tuzli i tuzlanskoj regiji koja već ima svoje čitatelje na cijelom prostoru Federacije BiH.