Aerobik na vodi
0

Tuzlaci postavili novi Guinnessov rekord

Sarajevo-x.com
U petak navečer su na Panonskim jezerima u Tuzli Tuzlaci zajedno sa brojnim Bosancima i Hercegovcima iz cijele zemlje postavili novi Guinnessov rekord u aerobiku na vodi. Aerobik je izvelo 3.417 osoba a samoj manifestaciji prethodilo je niz sadržaja. Među njima su i DJ Battle show-u te Kameleon aqua survivor igre. Za najboljeg mladog DJ proglašen je Mladen Pulić DJ Vonder iz Živinica a najbolja ekipa u SURVIVOR igrama je ekipa Beaty and Power.

"Sretan sam što smo još jednom dokazali da nismo provincija“, kaže pokretač ideja svih tuzlanskih Guinnessa, vlasnik Kameleon radija Zlatko Berbić.“

Podsjetimo, prvi put su Tuzlaci ušli u Guinnessovu knjigu rekorda 2007.godine kada su postavili novi rekord u najmnogobrojnijem poljupcu. Tada se ljubilo 7.000 parova. Tri godine kasnije, tačnije u maju 2010.godine, ovaj grad se upisuje i drugi put u knjigu Guinnessa, novim rekordom u najmasovnijem Bečkom valceru. Valcer je združeno otplesalo 1510 plesnih parova. Na Panonskim jezerima 23. septembra aerobik je izvelo 3.417 osoba i tako i ovjerilo Tuzlu kao grad Guinnessa.

Organizatori manifestacije "LeTz Aqua dance", obaranje Guinnessovog rekorda u aerobiku na vodi Radio Kameleon i Agencija Colosseum Tuzla zahvaljuju se prijateljima koji su im pomogli da ovaj projekat "iznesu“ do kraja-generalnom sponzoru manifestacije BH Telecomu, pokroviteljima projekta Vladi Tuzlanskog kantona, Općini Tuzla i Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli te generalnim medijskim pokroviteljima, kao i brojnim drugim medijima koji su od samog početka bili uz njih.