Nema javnog dočeka na trgu
0

Tuzlaci Novu godinu dočekuju u kafićima i restoranima

Piše: D. Brkić
Tuzla (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Tuzla (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Uprkos činjenici da je u Tuzli najveći trg u BiH - Trg Slobode, Općina Tuzla ni ove godine neće na tom lokalitetu upriličiti organizovani doček Nove godine.

Zahvaljujući Udruženju građana "Malo sutra", građani Tuzle će imati priliku da na otvorenom isprate staru, a dočekaju Novu godinu.

Program u parku kod Muzičke škole počinje u 19 sati, a nastupit će sljedeći bendovi: Simple, Požarni pristup, Demencija & Striki đu, BDZ, Contusio, Nonsens, Divan, Voodo cadilac, Basheskia & Edward Eq i Fallout.

Ipak, većina Tuzlaka krenut će put diskoteka, ugostiteljskih objekata ili ka dvorani Mejdan. Upravo u Mejdanu će biti, kao i ranijih godina, organizovan najmasovniji doček Nove godine.

Nekoliko hiljada Tuzlaka zabavljat će bend Poslije ponoći i Mirza Šoljanin. Ulaznice su rasprodate, a koštale su 40 KM. U diskoteci Roma nastupit će Coloseum band, a ulaznica je 20 KM. U diskoteci Viva, Hotel Tuzla, prisutne će zabavljati Saša Kovačević i DJ Kena, a ulaznice su od 20 do 60 KM. U restoranu Breza nastupit će domaći bend Druga obala, dok je otkazana "fešta" u Kristalnoj sali.

U restoranu Dramar za 110 KM prisutni će uživati u izvedbama Nesiba Delibegovića Neska, a u restoranu Tenis, prisutne će, kao i lani, zabavljati Jasmin Malkočević. Cijena ulaznice je 60 KM.

Oni koji se odluče za odlazak do jezera Modrac, u hotelu Senad od Bosne goste će zabavljati Ćao band, a u klubu Plaža nastupa Zorica Brunclik.

Općina Tuzla, dakle, neće prirediti organizovan doček Nove godine za svoje građane, a kako stvari stoje, najvjerovatnije neće biti ni vatrometa.