BiH
0

Tuzla: Prestale četrdesetogodišnje redukcije u snabdijevanju pitkom vodom

FENA
Tuzla
Tuzla
U Tuzli će ostati upamćen 18. decembar 2006. godine kao dan kada su prestale svakodnevne redukcije u snabdijevanju grada pitkom vodom.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović i tehnički direktor Vodovoda Sead Džambić večeras su puštanjem prvih 200 litara vode iz Fabrike u Ceriku označili kraj redukcijama sa kojma su građani Tuzle, dva puta u toku jednog dana, živjeli već 40 godina.

"Puštanjem prvih 200 litara pitke vode redukcije su od večeras prošlost za zapadni dio grada. Tokom noći i u ranim jutarnjim satima redukcije će biti zaustavljene i u preostalim naseljima u gradu", kazao je Sead Džambić, tehnički direktor Vodovoda u Tuzli.

Načelnik Tuzle je u večerašnjem živom javljanju u programu tuzlanske nezavisne "RTV Slon" kazao da je najsretniji od svih koji večeras prisustvuju historijskom trenutku za građane Tuzle.

"Došao je momenat da se naš san ostvario i ja se zapravo osjećam kao da me neko iznenada probudio. Osjećam se jako neobično jer je ostvaren jedan veliki cilj od kojeg moji saradnici i ja ali i građani Tuzle nismo htjeli odustati", kazao je načelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Najavio je večaras da se na ovom projektu neće stati te da će u 2007. godini biti urađeno puno više nego ove godine. Prioritet za načelnika je zaustavljanje stogodišnjeg problema tonjenja grada, zbog nekontrolirane eksploatacije slane vode.