BiH
538

Tuzla: Osuđeni Kurtić i Matović, Aljukić ostaje u pritvoru

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Komandir Specijalne jedinice policije MUP-a TK Jasmin Kurtić i pripadnik PS Istok PU Tuzlanske Vedran Matović, pušteni su iz pritvorske jedinice KPZ Tuzla, nakon što su se njihovi branitelji nagodili s Tužilaštvom TK, kojom je Općinski sud u Tuzli pravosnažno Kurtića osudio na godinu, a Matović na osam mjeseci zatvora.

Ovim su, kako se nezvanično saznaje, pristali da svjedoče protiv Samira Aljukića, bivšeg komesara MUP-a TK protiv kojeg je nastavljena istraga zbog zloupotrebe položaja, korupcije i primanja mita.

Aljukić, Kurtić i Matović uhapšeni su sredinom maja ove godine u akciji koju je po nalogu Tužilaštva izveo nedavno smijenjeni ministar policije Alen Gadžo.

Nezvanično se pominje kako su osumnjičeni proteklih godina ucjenjivali poduzetnike u Tuzlanskom kantonu, a u vezi sa dozvolama za transport, te saobraćajnim kaznama.

Također, Samira Aljukića se dovodio u vezu i sa Midhatom Osmanovićem i Velidom Torićem koji su nedavno nepravomoćno osuđeni u Općinskom sudu Tuzla zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja i uzimanja dara.