BiH
7

Tuzla: Lopovi kradu bakarne limove na krovovima zgrada

Piše: D. Brkić
Nakon što su opustošili veliki broj poklopaca na šahtovima, koji se nalaze na tuzlanskim saobraćajnicama, dobro organizovana grupa lopova počela je i sa skidanjem bakarnih limova na krovovima zgrada.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

U tuzlanskom naselju Sjenjak lopovi su odnijeli blizu 50 kvadrata bakarnog lima, vrijednosti blizu 2.000 KM. Krovovi su ostali nezaštićeni, a građeni su u strahu pred prvim obilnijim padavinama jer će voda, kako navode, gotovo sigurno procuriti u njihove stanove.

"Prilikom posljednjih padavina voda je s krova dospjela do četvrtog i petog sprata. U stanovima su pričinjene velike štete", kazali su nam građani Sjenjaka.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Lopovi s rancom na leđima ulaze u haustore zgrada, obično tokom dana, a onda preko terasa i svjetlarnika kradu bakarni lim s krovova zgrada.

"Saznali smo kako je jedan lopov uhvaćen u naselju Zlokovac. No, očito da ih ima više, jer smo dobili informacije kako se bakarni lim krade u gotovo svim tuzlanskim naseljima", ističu građani Sjenjaka.

Oni apeluju na sve nosioce stanarskih prava i sve stanare u kolektivnim stambenim objektima da prilikom otvaranja ulaznih vrata obrate pažnju i da sumnjive osobe u njihovim haustorima prijave najbližoj policijskoj stanici.