BiH
4

Tužilaštvo TK: Određen jednomjesečni pritvor Adnanu Durmiću zbog pokušaja ubistva

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Adnana Durmića (35) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju sa nasilničkim ponašanjem, saopćeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Postoji osnovana sumnja da je Durmić u večernjim satima 6. marta 2016. godine, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Gračanici, fizički nasrnuo na radnika tog objekta i udario ga više puta šakama u glavu. Kada je muškarac pružio otpor, osumnjičeni ga je oborio na zemlju, izvadio nož i posjekao ga po čelu, te mu zadao udarac nožem u leđa u predjelu grudnog koša, te više manjih uboda u predjelu lijeve strane grudnog koša i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život.

Prije napada na radnika ugostiteljskog objekta, prišao je grupi mladića, te jednog od njih pokušao oboriti i udario ga nogom u butinu, a drugog mladića šakom u lice.

Pripadnici PU Gračanica su osumnjičenog lišili slobode u jutarnjim satima 7. marta, izvršena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istraga je u toku, navedeno je u saopćenju Tužilaštva TK.