BiH
3

Tužilaštvo KS utvrđuje ima li krivičnog djela u poslovanju direktora "Studentskih centara Sarajevo"

Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo počelo je istraživati poslovanje aktuelnog direktora javne ustanove "Studentski centri Sarajevo" Emira Kadrića kako bi utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela ili odgovornosti.

"U Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo formiran je predmet koji je u fazi prijave protiv navedene osobe. S tim u vezi, provjeravaju se navodi iz prijave kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela ili odgovornosti", potvrđeno je za Klix.ba iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Emir Kadrić našao se u centru javnog interesovanja krajem prošle godine i to nakon što su mediji izvijestili o nepotizmu u javnoj ustanovi na čijem čelu se nalazi.

Teška finansijska situacija ipak nije spriječila Kadrića da u državnoj ustanovi kojom još uvijek upravlja zaposli članove svoje porodice. Pored nepotizma za Kadrića se vežu i finansijske malverzacije u poslovanju javne ustanove.

U decembru prošle godine zastupnik Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo Mario Vukasović tražio je od Vlade Kantona Sarajevo, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Kantonalnog tužilaštva Sarajevo da se izjasne o mogućem nepotizmu i kriminalu Kadrića.