BiH
56

Tužilaštvo KS podiglo optužnicu protiv Tomislava Spahovića i Arlisa Nišića

Klix.ba
Tomislav Spahović
Tomislav Spahović
Nakon okončanja istrage, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je podiglo i dostavilo Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje optužnicu protiv Tomislava Spahovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo te protiv Arlisa Nišića zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Tomislav Spahović se tereti da je 22. aprila 2016. godine u ulici Nusreta Prohića, naselje Buća Potok, Sarajevo počinio krivično djelo ubistvo na način da je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazila osoba inicijala A.G., koja je usljed zadobijenih povreda preminula naredni dan.

Istom optužnicom Arlis Nišić se tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda osobi inicijala H.Š., kao i za nedozvoljeno nabavljanje i držanje oružja.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je uz optužnicu predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora prema osumnjičenom Tomislavu Spahoviću, a iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačka a) ZKP-a F BiH.