Sve ostaje u sferi spekulacija
0

Tužilaštvo KS neće istražiti sporni konkurs Ministarstva privrede

Piše: N. Jamaković
Tužilaštvo KS
Tužilaštvo KS
Tužilaštvo Kantona Sarajevo neće provoditi istragu o spornom konkursu Ministarstva privrede KS, koje traži arhitektu za poziciju stručnog savjetnika u oblasti evropskih integracija, potvrdila je za Sarajevo-x.com glasnogovornica Tužilaštva Jasmina Omićević.

Konkurs Ministarstva privrede KS, koji traje do 15. decembra, raspisala je 24. novembra Agencija za državnu službu FBiH. Naš portal je, nakon brojnih poziva čitatelja, pisao o ovom konkursu budući da je svima bilo čudno isto - jedan od uslova konkursa raspisanog za prijem stručnog savjetnika za evropske intergracije bio je završen Arhitektonski fakultet.

No, konkurs se neće naći pod istragom, budući da Tužilaštvu Kantona Sarajevo niko nije dostavio prijavu o ovom slučaju, što nam je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Jasmina Omićević.

Tako će se i o ovom konkursu pričati priče kako je namješten, bez ikakvog konkretnog rezultata. Možda nam je upravo zbog ovakvih običaja u bh. javnosti ministar privrede KS Rusmir Sendić, umjesto konkretnog pojašnjenja, ponudio odgovor koji je nešto slično prepričavanju konkursne procedure.